Telefonlån

Om du behöver låna pengar snabbt behöver du idag inte gå till en bank och fylla i en låneansökan. Det räcker idag med att ringa ett telefonsamtal eller skicka ett sms för att ansöka om ett så kallat telefonlån. Telefonlån har blivit väldigt populära under de senaste åren och allt fler aktörer dyker upp på marknaden. Ett telefonlån är inte riktigt samma sak som ett mobil eller sms-lån, då telefonlån ofta handlar om en större summa pengar.

Låna Pengar från 4,59 % Ränta hos Freedom Finance

Både banker och låneinstitut erbjuder telefonlån. Det är oftast så enkelt att du som kund enbart ringer till till bank eller till ditt låneinstitut och får tala med en handläggare. Denne svarar på de frågor som du har och du ansöka direkt via telefonen. Ett telefonlån tecknar du självklart under kontorstid. Du kan oftast låna mellan 5000 upp till 350 000 kr via ett telefonlån. Räntan sätts ofta individuellt varierar beroende på din inkomst, men ofta startar räntesatsen runt 5,95 procent.

Det som oftast krävs av dig som kund för att bli beviljad ett telefonlån är att att du är över 18 år, att du har en fast inkomst (ofta kräver banken en fast årsinkomst på minst 150 000 kr) och inte har några tidigare betalningsanmärkningar.

Innan du ringer banken för att ansöka om ett telefonlån är det bra att ta fram alla nödvändiga uppgifter som banken kommer att fråga om. Detta kan röra sig om uppgifter kring när du blev anställd eller när du startade ditt företag, vad du har för sammanslagda utgifter varje månad, vilka olika tillgångar du har (till exempel din bostad, en bil, sparande, aktier osv) samt om du har några skulder så som studielån eller andra lån.

Något annat som du bör fundera kring är om du ska ha en rak amortering eller annuitetslån när du betalar av ditt telefonlån. Om du väljer att betala tillaka ditt telefonlån med rak amortering innebär att din skuld delas upp med de antal återbetalningstillfällen som ni kommer överens om. Förutom själva amorteringen betalar du även ränta som beräknas på restskulden. Restskulden minskar för varje månad och det gär även räntekostanderna, därför kommer ditt telefonlån med rak amortering kosta mindre för varje betalningstillfälle.

Ett annuitetslån är en annan form av återbetalning som du kan välja när du tecknar ett telefonlån. Annuitetslån innebär att summan (amortering och ränta) som betalas vid varje amorteringstillfälle, är den samma under hela låneperioden. Räntesatsen är störst i början av låneperioden och amorteringsdelen är minst. Lånebeloppet minskar för varje lånetillfälle medan amorteringsdelen ökar för varje betalningstillfälle.

En viktig sak att tänka på innan du ansöker om ett telefonlån är att beräkna den sammanlagda kostnaden för ditt lån. Allt fler människor blir skuldsatta idag bland annat för att det är så enkelt att låna pengar. När du har tecknat ditt telefonlån får du ett skuldebrev hemskickat där villkor för hur oh när ditt lån ska betalas tillbaka. Var noga med att betala tillbaka ditt telefonlån i tid annars kan det enkelt uppstå problem.

Det enklaste är att betala tillbaka ditt telefonlån via autogiro. På det sättet slipper du tänka på inbetalningar varje månad. Vad du bör täka på då är att göra betalningen några dagar i förväg eftersom det ofta tar en viss tid att föra över pengarna.

Om du av någon anledning inte betalat ditt telefonlån i tid så skickar banken ut en påminnelse. Ifall betalningen fortfarande inte är gjord efter första påminnelsen kan det hända att banken väljer att kräva tillbaka hela lånesumman. Så betala tillbaka ditt telefonlån i tid!