Problem med att låna pengar

De flesta lånar pengar någon gång under livet. Tänker du igenom ditt beslut noga och planerar det på rätt sätt kan ett lån vara en utmärkt lösning. Idag är det väldigt enkelt att låna pengar utan säkerhet bland annat genom Internet vilket har lett till att flertalet minderåriga har hamnat i skuldfällan. Vad många inte tänker på är att betalningsanmärkningar följer med i livet under en lång period och har du haft problem att betala tillbaka ett lån kan du få sota för det i framtiden. När du söker jobb eller kanske ansöker om nya lån i framtiden så kan i värsta fall dina betalningsanmärkningar hindra dig.

Har du ett fast jobb men en trygg inkomst är det oftast inga problem att låna pengar från vilken bank som helst. För att slippa problem när du lånar pengar gäller det att du inte har samlat på dig några betalningsanmärkningar sedan tidigare oh att du har en välskött ekonomi.

Låna Pengar från 4,59 % Ränta hos Freedom Finance

Men är du under 20 år, student eller arbetslös kan du få problem med att låna pengar. Idag finns det dock många aktörer på marknaden som erbjuder lån till dem som annars har problem att låna pengar av en vanlig bank. Dessa lån handlar ofta om en mindre summa pengar som du måste betala tillbaka under en kortare period. Aktörerna som erbjuder dessa lån hävdar ofta att de inte tar ut någon ränta. Men istället har de en avgift som blir högre beroende på summan av lånet.

Ofta handlar de små lånen om en summa på 1000-3000 kr som du måste betala tillbaka inom 30 dagar. Har du haft problem med att låna pengar tidigare och har du ingen stadig inkomst så rekommenderas inte att ta dessa lån. Se istället över andra inkomstkällor eller kontakta någon familjemedlem du kan låna pengar av.

Det är väldigt lätt att dra på sig en betalningsanmärkning och ofta följer anmärkningen med i minst tre år. De flesta personer betalar idag sina räkningar via Internet och ibland krånglar tekniken. Det är varje persons ansvar att se till att fakturan verkligen har blivit betalat. Ofta får man ett referensnummer när fakturan är betald som är bra att spara.

Vissa kan få problem att låna pengar genom att de dragit på sig en betalningsanmärkning helt i onödan. Du kanske har flyttat och glömt att uppge din nya adress. Det är varje enskild persons skyldighet att informera företag om din rätta adress. En betalningsanmärkning kan du få för att du glömt att betala en parkeringsbot till exempel, det behöver alltså inte handla om stora summor pengar.

En betalningsanmärkning behöver inte betyda problem med att låna pengar. Det går att få ett lån beviljat ändå men ofta innebär detta att du har högre krav ställda på dig. Du måste exempelvis betala en högre ränta och kanske har du en kortare period på dig att betala tillbaka ditt lån. Även om du har en fast inkomst kan banken välja att neka din ansökan och du kan få problem att låna pengar. Ofta handlar det om att du tidigare år inte haft någon fast inkomst.

Ett annat krav på den som tidigare har haft problem med att låna pengar är att en person måste gå i borgen för dig. Oftast handlar det om en förälder eller en släkting.
Banker och låneinstitut letar ofta efter någon form av pant eller säkerhet i form av en lägenhet till exempel.

Som sagt är det ganska enkelt idag att få låna en mindre summa pengar av någon aktör även om man har haft problem att låna pengar tidigare. Ofta är det inte en bank som lånar ut pengar i dessa fall utan ett privat bolag. Dessa mindre lån är dock inte speciellt förmånsfulla utan innebär kort återbetalningsperiod och höga avgifter. Så tänk igenom ditt lån noggrant.