Låna pengar betalningsanmärkningar

Något du bör tänka på när du ska låna pengar är att ansöka om lån hos olika banker och bolag för att jämföra räntekostnader, avgifter och villkor. Många fackförbund har dessutom förmånliga medlemslån. Det går faktiskt att försöka pruta på räntan när du ska låna pengar, det är inta säkert att det lyckats men det är värt ett försök. De flesta aktörer på marknaden kräver att du ska vara över 18 för att få låna pengar och ha en viss fast årsinkomst. De flesta lånar heller inte ut pengar till den som ar betalningsanmärkningar.

Det finns dock vissa bolag som trots tidigare betalningsanmärkningar är villiga att låna ut olika summor pengar. Du som har betalningsanmärkningar sedan tidigare bör noggrant överväga om du har möjlighet att betala tillbaka de pengar du lånar. Gör en kalkyl över vad lånet kommer kosta dig varje månad och skissa även en återbetalningsplan. Du vill inte hamna i skuldfällan igen. Vad många inte tänker på är att det är otroligt lätt att få en betalningsanmärkning. Det kan handla om en obetald parkeringsbot eller en obetald faktura på en mindre summa och det kan drabba vem som helst bara man är lite slarvig. En betalningsanmärkning finns ofta kvar hos kreditupplysningen i tre år och kan hindra dig när du söker jobb, en ny lägenhet eller ansöker om ett annat lån.

Om det handlar om en mindre summa pengar du behöver låna och om du har betalningsanmärkningar sedan tidigare kanske du kan höra med familj eller vänner om de kan hjälpa dig med ett lån, innan du vänder dig till en bank för att låna pengar.

De aktörer och bolag som lånar ut pengar till personer med betalningsanmärkningar kräver ofta en hög ränta på lånade pengar.

Ett av de företag som säger sig låna ut pengar även till personer med betalningsanmärkningar är Kredit365. De menar att du kostnads- och räntefritt kan ansöka om lån på upp till 3000 kr. Men istället för ränta tar de ut en uppläggningsavgift på ca 30 procent. Lånar du 1000 kr måste du betala 300 kr i avgift. Lånar du 3000 betalar du 500 kr. Att låna pengar av Kredit365 år således inte kostnadsfritt. Det nämns ingenting om att du måste vara 18 år för att låna pengar av Kredit365. Att låna ut pengar till minderåriga kan vara oansvarigt då unga människor ofta lockas till att låna pengar och inhandla varor som de egentligen inte har råd med så själva låneproceduren är så enkel.

Du kan ansöka om ett lån på upp till 3000 kr online, men tänk igenom ditt beslut noggrant så att du inte hamnar i skuldfällan igen. Betalningsanmärkningar kan hindra dig i ditt privatliv både när du söker jobb, försäkring eller vill sluta någon form av avtal i framtiden.

Många banker nekar att låna ut pengar direkt om de upptäcker att du har en betalningsanmärkning. De flesta av de större bankerna gör en kreditprövning och finner de då att du förutom en betalningsanmärkning har en god och stabil ekonomi kan du ändå bli beviljad ett lån. De långivare som lånar ut pengar trots betalningsanmärkningar idag är ofta nya aktörer på marknaden som kräver en hög ränta.

Låna enbart pengar om du har tänkt igenom ditt beslut och vet med dig att du kommer att kunna betala tillbaka pengarna.