Kreditlån

Idag är det vanligt att handla på kredit. Kredi innebär att du handlar en vara som betalar för vid ett senare tillfälle. De flesta stora företag erbjuder kreditlån vid köp av varor idag. Företagen lägger upp en individuell återbetalningsplan på ditt kreditlån. Återbetalningsplanen innebär oftast att man delar upp sitt kreditlån på flera mindre betalningar och företagen som beviljat ett kreditlån lägger även på en ränta i de flesta fall.

Något du bör tänka på när du ansöker om ett kreditlån är att de företag som beviljar kredit ofta lånar ut pengar till en mycket högre ränta än bankernas.

Ett kreditlån är således en säljare som godkänner att en kund betalar vid ett senare tillfälle. Säljaren tjänar alltid pengar på ett kreditlån så avgifter och ränta oftast tillkommer.

Låna Pengar från 4,59 % Ränta hos Freedom Finance

Det som krävs för att bli beviljad ett kreditlån är oftast att du är över 18 år, har en fast inkomst på minst 150 000 kr om året samt att du inte har några betalningsanmärkningar sedan tidigare.

Om du till exempel är student kan det vara svårt att bli beviljad ett kreditlån eftersom du inte har någon fast inkomst. En lösning är att en förälder eller vän går in som borgesman. Borgesmannen blir då kreditlånets säkerhet och förbinder sig att betala kreditlånet om låntagaren av någon anledning inte skulle kunna betala tillbaka pengarna.

Vid varje tillfälle som en person ansöker om ett kreditlån gör långivaren en kreditupplysning. En kreditupplysning är en redovisning av en persons privata ekonomiska situation. I en kreditupplysing visas en persons tillgångar och skulder. Om du har en betalningsanmärkning sedan tidigare finner man den här också.

Anledningen att långivare gör en kreditupplysning är för att de vill göra en bedöming över hur riskfyllt det är att bevilja ett kreditlån till personen. Långivaren vill förstås försäkra sig om att personen kommer att vara möjlig att betala tillbaka kreditlånet. Om långivaren ser att personen har en god och städad ekonomi så är detta kanske ett tecken på att denne kommer att sköta sin ekonomi även i framtiden.

Kreditupplysningen gör det enklare för banker och långivare att bedöma en person som möjlig kund till ett kreditlån. Informationen som banken hämtar kommer från ett kreditupplysningsföretag som i sin tur hämtar sina pengar från kronofogdsmyndigheten.

För den som verkligen vet med sig att de kommer att kunna betala tillbaka sitt kreditlån så är ett lån av etta slag ett enkelt och smidigt sätt att införskaffa en vara. Allt fler handlar via kreditlån idag och alla kanske inte har gjort den mest realistiska bedömningen när det gäller sin ekonomi. Många överskattar sina tillgångar och detta leder ofta till betalningsanmärkningar och övertrasserade konton.