Billån

De flesta människor i Sverige idag äger en bil men det är få som har haft råd att bekosta hela bilen utan att ta ett billån för täcka upp en del av kostnaderna.
Ska du köpa bil och funderar att ansöka om ett billån? Då är ett bra tips att genomföra en ordentlig lånekalkyl över vad billånet kommer att kosta dig. Det finns vissa sidor på Internet som enkelt och snabbt utför en utförlig lånekalkyl och återbetalningsplan, allt du behöver göra är att knappa in priset på bilen, din kontantinsats samt under hur lång period du betalar tillbaka på ditt billån.

Låna Pengar från 4,59 % Ränta hos Freedom Finance

De flesta banker erbjuder speciella billån men det krävs oftast att du redan är befintlig kund hos banken. De generella reglerna kring billån är att du måste köpa din bil av en auktoriserad handlare för att beviljas ett lån. Lånesumman måste också överstiga en viss gräns. Ett exempel är Swedbank där du måste ditt billån måste uppgå till minst 40 000 kr. Du kan låna upp till 80 procent av bilens pris och den resterande summan betalar du själv eller med en inbytesbil. Det spelar oftast ingen roll om bilen är ny eller begagnad. Men vill du ansöka om ett billån för att köpa en bil av en privatperson handlar det oftast om att du måste ansöka om en annan typ av lån.

Många bilhandlare erbjuder även billån till sina kunder vare sig de ska köpa en ny eller en begagnad bil. Det är en bra idé att jämför olika bilhandlare med bankerna för att se vilket billån som är mest lönsamt för just ditt köp. Det är även att rekommendera att göra upp en lånekalkyl över ditt billån där du ser exakt hur mycket du ska betala varje månad. Det finns hemsidor på Internet där du enkelt kan beräkna hur mycket ditt billån kommer att kosta dig.

Billånet betalas tillbaka till banken varje månad och du får självklart betala extra amorteringar eller lösa ut hela billånet i förtid om det finns möjligheter till det.
Återbetalningsperioden när det gäller billån brukar vanligtvis vara mellan två till sex år beroende på hur gammal bilen är. Många banker vill inte att bilen ska vara äldre än tio år när billånet är färdigbetalat. Säljer du sedan bilen innan billånet är avbetalat måste du betala tillbaka hela lånet.
Om du redan är befintlig kund hos en bank går det att ansöka via deras hemsida eller telefonservice.

Ikanobanken erbjuder billån till sina kunder och hos dem går det bra att låna från 40 000 till 350 000 kr. Andra krav de ställer när det gäller billån är att bilen högst får vara nio år gammal samt att den måste vara registrerad i Sverige. Du betalar tillbaka ditt månadsbelopp och räntan varje månad. Räntan på ditt billån sätts individuellt och är beroende av hur mycket du lånar och vad tjänar varje månad. Du får svar på om du beviljas ett billån under en timme om du ansöker under kontorstid.
Ta god tid på dig och undersök markanden noga för att ta reda på vilka som kan erbjuda dig det mest fördelaktiga billånet.