Banklån

Ska du köpa en ny bil, en bostad eller vill du förverkliga din dröm om en jordenruntresa? Sinar det i kassan och funderar du över att ta ett banklån?
Det första du bör göra är att ta kontakt med din befintliga bank och boka ett möte med en tjänsteman som kan hjälpa dig med att reda ut kostnaderna och lägga upp en plan för ditt banklån. Om du är kund hos en bank kan det även innebära att du får låna pengar förmånligt. Om du vet med dig att ett banklån hos din befintliga bank kanske inte erbjuder det bästa villkoren kan det vara en god idé att undersöka hur det ser ut hos andra banker.

Det gäller att vara medveten om flera saker när du tar ditt banklån. Ta reda på hur du får lånet beviljat och hur du slipper onödiga avgifter. Ett bra tips är att ansöka om banklån hos flera banker för att jämföra räntor, kostnader och villkor.

Låna Pengar från 4,59 % Ränta hos Freedom Finance

Det går faktiskt att förhandla om räntan till ditt banklån. Bankerna tjänar stora summor på att låna ut till sina kunder och du har rätt att försöka pruta. Räntan är faktiskt inte den enda stora extrakonstanden du bör undersöka när du tar ditt banklån. Andra kostnader såsom aviseringsavgifter och uppläggningskostnader tillkommer. Det går ibland att slippa betala aviseringskostnader om du väljer att betala tillbaka ditt banklån via autogiro. Vid ett banklån där löneperioden sträcker sig under en lång period kan detta spara in många slantar!

Om du äger en bostadsrätt som har stigit i värde eller om du inte har lånat fullt ut på den så är ett annat tips att utnyttja detta lån i stället för ett nytt banklån. Räntan på bolån är ofta förhållandevis låga i jämförelse med andra typer av banklån.

Vissa webbsidor erbjuder även en lånekalkyl där du kan kontrollera hur mycket ditt banklån skulle kosta varje månad.

Vissa banker erbjuder banklån upp till en viss summa utan säkerhet. Exempel på dessa banker är Citibank där du kan ta ett banklån upp till 250 000: – utan säkerhet. Det krävs att du är minst 20 år oh har en inkomst på minst 100 000 kr om året. Du måste även vara fri från betalningsanmärkningar.
Du betalar tillbaka samma summa varje månad då banklånet är ett så kallat annuitetslån.

Lånet är ett så kallat annuitetslån, det vill säga du betalar samma belopp varje månad. I detta belopp ingår både ränta och amortering, det vill säga återbetalning av din skuld.

Tiden du har på dig att betala tillbaka ditt banklån ligger på två till tolv år. Du kan göra extra amorteringar när du vill.
SEB har ett banklån som de kallar för det enkla lånet. Det innebär att du kan låna mellan 20 000 till 350 000 kr med en ränta på 5,54 %. Du kan enkelt ansöka om ditt banklån på Internet och även räkna ut vad banklånet skulle kosta för dig varje månad. Här gäller det dock att du är myndig och har en fast inkomst på minst 150 000 kr per år för att få ansöka om detta banklån. Det krävs att du inte har några tidigare betalningsanmärkningar och att du godkänns vid kreditupplysningen.

Även ICA-banken lånar ut pengar och blev år 2005 utsedd till årets Internetbank. Ett banklån hos ICA-banken innebär att du kan låna 30 000-350 000 kr och har en högsta återbetalningstid på tolv år. Tänk igenom och beräkna månadskostnaderna, avgifter och återbetalningstid noggrant innan du bestämmer dig för att ta ett banklån.